top of page
IMG_3948.JPG

Leefstijlcoaching
(individueel)

Wat is leefstijlcoaching?

Als leefstijlcoach werk ik vanuit het gedachtengoed van de positieve gezondheid. Leefstijl wordt daarin in een breder perspectief bekeken. We doen in het eerste gesprek een leefstijlcheck op gebied van lichamelijke functies, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.  Deze 6 dimensies tezamen geven een goed beeld van hoe jij je gezondheid momenteel ervaart en wordt vaak vanzelf duidelijk waaraan je zou willen werken. OP basis hiervan stellen we een plan vast.

 

De coaching is gericht op gedragsverandering, niet op diëten en bewegingsschema's maar op maatwerk met stappen die voor jou haalbaar zijn en die jij kan vol blijven houden op weg naar jou gezonde leefstijl. 

Ik coach op de themas: 

Slaap

Invloed slaap

Bewegen

Blijf in beweging

Stress

Omgaan met stress

Voeding

Voedingspatroon

Al deze themas zijn van invloed op een gezonde en het beleven van een meer positieve leefstijl. Als je met een van deze themas start dan werkt dit vaak als een olievlek naar de andere gebieden toe. 


De coaching is wandelend, dan hebben we direct beweging! Buiten, in de natuur, gaan we aan de slag met jouw vraag op gebied van leefstijl. 

Hoe ziet een traject eruit?

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Ik bied 3 trajecten aan:

Kort

- 3 gesprekken met coaching op 1 leefstijlfactor 

- 60 minuten per gesprek

- kosten: 249,-

 

Middel
- 5 gesprekken met coaching op 2 leefstijlfactoren

- 60 minuten per gesprek 

- kosten: €399,-

 

Lang

- 8 gesprekken met coaching op 4 leefstijlfactoren. 

- 60 minuten per gesprek

- kosten: €599,-

Bedragen zijn inclusief BTW.

IMG_3796.JPG
 • Wordt een wandelcoachtraject vergoed?
  De zorgverzekeraar vergoed momenteel nog niet de kosten voor een coachingstraject. Soms zijn er mogelijkheden via je werkgever om een traject vergoed te krijgen, informeer hierover bij je werkgever of arbo-dienst, preventie van burn-out.
 • Is het zweverig?
  Daar kan ik direct op antwoorden, zweverig is het niet. Mijn wandelcoaching is praktisch ingesteld. Ik werk vanuit de positieve- en oplossingsgerichte psychologie.
 • Gaat een wandeling altijd door?
  In principe gaat de wandeling altijd door. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan ontvang ik graag 24 uur van te voren een berichtje via mail of app. Bij een afgekondigd weeralarm zal een wandeling ook niet doorgaan en zullen we op korte termijn een nieuwe wandeling inplannen.
 • Heb ik een goede conditie nodig voor de wandeling?
  Wandelen doen we in een voor jou passend tempo. Af en toe zullen we stilstaan voor het doen van een oefening. Het is belangrijk dat je een wandeling van ongeveer 70 minuten kunt volhouden. Mocht je hier nog verder vragen over hebben neem dan contact met mij op.
 • Waar wordt er gewandeld?
  In principe wandel ik binnen de grenzen van de noordoostpolder. De lokatie kunnen we in overleg afspreken. Een wandellocatie buiten de noordoostpolder kan in overleg.
 • Ik heb een vraag die er niet bij staat.
  Neem via de mail of app contact met mij op en ik zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.
bottom of page