top of page
IMG_7900.jpeg

Mindful Walk
(groepsverband)

Wat is Mindful Walk?

Mindful walk is een combinatie van wandelen, mindfulness en ademhalingstechieken.

Bij Mindful walk draait alles om bewust bewegen en daarmee meer uit het wandelen te halen. 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar een ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful walk leert je beter te luisteren naar je eigen lichaam. Door te leren om meer in het "hier en nu' te wandelen leer je je hoofd leegmaken om dit vervolgens te kunnen toepassen in je dagelijks leven. 

Ook je manier van ademhaling speelt een belangrijke rol bij klachten van spanning en stress. Door je bewust te worden van je ademhaling leer je beter te voelen en creëer je bewustwording. Wanneer je van bewust bewegen een routine maakt, zal je merken dat je lichaam steeds meer gaat aangeven of datgene wat je aan het doen bent goed voelt of niet. Door naar deze signalen te leren luisteren, zal je gemakkelijker in staat zijn om stress en spanning los te laten. Daarbij ontwikkel je een goede balans en conditie. 

Programma

Mindful Walk is een 5-weekse cursus. In elke wandeling staat een thema centraal waarmee gewandeld wordt. Aan het eind van de cursus kan je anders omgaan met stress en ervaar je meer energie. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen. 

 

Locatie & tijdstip 2024
Nieuwe datum volgt nog. 
 

Locatie: Emmelerbos (start bij ingang AVNOP)

 

Mocht je graag mee willen doen, maar komen bovenstaande data of tijdstippen niet uit neem dan contact met mij op via het contact formulier. Dan kunnen we samen kijken of je aan een opvolgende cursus wel mee kunt doen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosten

 

De kosten voor de 5-weekse cursus zijn €129,- incl. BTW

 

De cursus Mindful Walk is onderdeel van Mindful Run Nederland

mindful_walk FC (1).jpg
IMG_3796.JPG

Reacties van deelnemers


"Ik heb de Mindful Walk als een eyeopener ervaren. Dacht dat het zweverig zou zijn, maar dat is helemaal niet zo. Een duidelijke uitleg en een kleine groep vond ik erg prettig. Ik wil zeker een vervolgcursus doen".

 

"Ik ervaar na het volgen van de cursus minder stress, bedankt Gertina!


" Ik ervaar minder stress en ga vaker wandelen. Zodra het vervolg er is , zou ik graag deel willen nemen. 

" ik heb er meer uitgehaald dan ik van te voren had gedacht. Vooral de bewustwording van mijn ademhaling en de oefeningen hierbij". 

"Gertina is een prettig persoon, biedt een veilige sfeer. Ik heb veel aan de cursus gehad". 

Check mijn Instagram voor een impressie

 • Instagram
Mindful Walk prog
 • Wordt een wandelcoachtraject vergoed?
  De zorgverzekeraar vergoed momenteel nog niet de kosten voor een coachingstraject. Soms zijn er mogelijkheden via je werkgever om een traject vergoed te krijgen, informeer hierover bij je werkgever of arbo-dienst, preventie van burn-out.
 • Is het zweverig?
  Daar kan ik direct op antwoorden, zweverig is het niet. Mijn wandelcoaching is praktisch ingesteld. Ik werk vanuit de positieve- en oplossingsgerichte psychologie.
 • Gaat een wandeling altijd door?
  In principe gaat de wandeling altijd door. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan ontvang ik graag 24 uur van te voren een berichtje via mail of app. Bij een afgekondigd weeralarm zal een wandeling ook niet doorgaan en zullen we op korte termijn een nieuwe wandeling inplannen.
 • Heb ik een goede conditie nodig voor de wandeling?
  Wandelen doen we in een voor jou passend tempo. Af en toe zullen we stilstaan voor het doen van een oefening. Het is belangrijk dat je een wandeling van ongeveer 70 minuten kunt volhouden. Mocht je hier nog verder vragen over hebben neem dan contact met mij op.
 • Waar wordt er gewandeld?
  In principe wandel ik binnen de grenzen van de noordoostpolder. De lokatie kunnen we in overleg afspreken. Een wandellocatie buiten de noordoostpolder kan in overleg.
 • Ik heb een vraag die er niet bij staat.
  Neem via de mail of app contact met mij op en ik zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.
bottom of page