top of page
IMG_3948.JPG

Leefstijlcoaching
(individueel)

Wat is leefstijlcoaching?

Als leefstijlcoach werk ik vanuit het gedachtengoed van de positieve gezondheid. Leefstijl wordt daarin in een breder perspectief bekeken. We doen in het eerste gesprek een leefstijlcheck op gebied van lichamelijke functies, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.  Deze 6 dimensies tezamen geven een goed beeld van hoe jij je gezondheid momenteel ervaart en wordt vaak vanzelf duidelijk waaraan je zou willen werken. OP basis hiervan stellen we een plan vast.

 

De coaching is gericht op gedragsverandering, niet op diëten en bewegingsschema's maar op maatwerk met stappen die voor jou haalbaar zijn en die jij kan vol blijven houden op weg naar jou gezonde leefstijl. 

Ik coach op de themas: 

Slaap

Invloed slaap

Slaap is zeer belangrijk als het gaat om leefstijl en wordt vaak onderschat. Beter leren slapen met praktische oefeningen en tips. 

Bewegen

Blijf in beweging

Waarom bewegen helpt, juist als je weinig energie hebt. Hoe kun je op een dagelijkse manier bewegen die je plezier geeft? Daar gaan we naar op zoek!

Stress

Omgaan met stress

Iedereen kent stress maar teveel stress is niet gezond voor ons. Wat zijn jou triggers? Oefeningen in de natuur om te herstellen van stress. 

Voeding

Voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon hangt van veel factoren af. We gaan in de vraag hoe je weer een vriendelijke relatie krijgt met eten. 

Al deze themas zijn van invloed op een gezonde en het beleven van een meer positieve leefstijl. Als je met een van deze themas start dan werkt dit vaak als een olievlek naar de andere gebieden toe. 


De coaching is wandelend, dan hebben we direct beweging! Buiten, in de natuur, gaan we aan de slag met jouw vraag of vragen op gebied van leefstijl. 

Om mijn kennis op pijl te houden en kwaliteit te (blijven) bieden ben ik als leefstijlcoach geregistreerd bij de beroepsvereniging van leefstijlcoaches (www.blcn.nl).

Hoe ziet een traject eruit?

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Ik bied 3 trajecten aan:

Kort

- 3 gesprekken met coaching op 1 leefstijlfactor 

- 60 minuten per gesprek

- kosten: 249,-

 

Middel
- 5 gesprekken met coaching op 2 leefstijlfactoren

- 60 minuten per gesprek 

- kosten: €399,-

 

Lang

- 8 gesprekken met coaching op 4 leefstijlfactoren. 

- 60 minuten per gesprek

- kosten: €599,-

Bedragen zijn inclusief BTW.

IMG_3796.JPG
 • Wordt een wandelcoachtraject vergoed?
  De zorgverzekeraar vergoed momenteel nog niet de kosten voor een coachingstraject. Soms zijn er mogelijkheden via je werkgever om een traject vergoed te krijgen, informeer hierover bij je werkgever of arbo-dienst, preventie van burn-out.
 • Is het zweverig?
  Daar kan ik direct op antwoorden, zweverig is het niet. Mijn wandelcoaching is praktisch ingesteld. Ik werk vanuit de positieve- en oplossingsgerichte psychologie.
 • Gaat een wandeling altijd door?
  In principe gaat de wandeling altijd door. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan ontvang ik graag 24 uur van te voren een berichtje via mail of app. Bij een afgekondigd weeralarm zal een wandeling ook niet doorgaan en zullen we op korte termijn een nieuwe wandeling inplannen.
 • Heb ik een goede conditie nodig voor de wandeling?
  Wandelen doen we in een voor jou passend tempo. Af en toe zullen we stilstaan voor het doen van een oefening. Het is belangrijk dat je een wandeling van ongeveer 70 minuten kunt volhouden. Mocht je hier nog verder vragen over hebben neem dan contact met mij op.
 • Waar wordt er gewandeld?
  In principe wandel ik binnen de grenzen van de noordoostpolder. De lokatie kunnen we in overleg afspreken. Een wandellocatie buiten de noordoostpolder kan in overleg.
 • Ik heb een vraag die er niet bij staat.
  Neem via de mail of app contact met mij op en ik zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.
bottom of page