top of page
IMG_3752.JPG

Wandelcoaching
(individueel)

Wat is wandelcoaching? 

Wandelcoaching houdt in dat ik wandelend met je in gesprek zal gaan over de vragen die jou bezighouden. Wetenschap toont aan dat wandelen in de natuur ervoor zorgt dat je ontspant, je zelfvertrouwen verbetert en het je creatief denken bevordert. Alle vormen van natuur hebben een positieve invloed op gezondheid. Niet zo gek dus dat wandelen in de natuur zorgt voor ontspanning. De manier waarop je wandelt kan het verschil maken, alleen hoe doe je dat?

Wandelcoaching heeft als voordeel dat je buiten bent en je daarmee beter los kunt komen van je dagelijkse bezigheden waardoor je op een andere manier in staat bent om met je vragen aan de slag te gaan. In een wandelcoachtraject onderzoek je wat jou energie geeft en wat energie van je neemt. We kijken hoe stress bij jou werkt, hoe je dichter bij jezelf kunt komen en waar je eigen grenzen liggen. Tijdens de wandeling zal ik met een praktische insteek de natuur betrekken om dit helder te krijgen. 

"Wandelend in een gesprek met een vrouw van 36 jaar vraag ik haar om een boom uit te kiezen die haar op dat moment aanspreekt. Ze kiest (onbewust) een boom met veel begroeiing op de stam. Ik vraag haar waarom zij deze boom kiest. De boom ziet er chaotisch uit en de stam is slecht zichtbaar. Ik maak de koppeling naar haar eigen dagelijks leven en de boom symboliseert haar dagelijkse onrust. Als ik vraag wat ze zou willen doen zegt ze dat ze de boom wat ordelijker zou willen maken door de zijtakken eraf te snoeien zodat de stam weer beter zichtbaar wordt. Zo komen wij erop uit dat zij ook in haar dag zou willen snoeien en we kijken samen naar hoe dit aan te pakken."

Tijdens de wandelsessies krijg je zicht op waar jouw kwaliteiten liggen en leer je deze opnieuw in te zetten om zo weer balans te vinden in je dagelijks leven. Je zult weer mogelijkheden gaan zien en met kleine stappen deze integreren in je dagelijks leven. Op naar een betere balans!

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject kan bestaan uit 3 of 5 wandelingen van 60 minuten. De duur van een traject zal mede afhankelijk zijn waar jouw vraag ligt en wat je wensen zijn. 

 

Ik start altijd met een gratis en vrijblijvend (wandelend) kennismakingsgesprek dat 45 minuten duurt. Hierin krijgen wij duidelijk waar je tegenaan loopt, of wandelcoaching iets voor jou is, waar je vraag ligt en wat je wil bereiken in een traject. Ook vind ik het belangrijk voor jou om te ervaren of er een klik is. 

Kosten

Coachtraject van 3 wandelsessies: €275,- (incl. BTW)

(mogelijkheid tot verlenging)

Coachtraject van 5 wandelsessies: €425,- (incl. BTW)

Locatie(s)

De wandelsessies vinden plaats in en rond de omgeving van Emmeloord. Andere locaties om te wandelen zijn in overleg. 

Ik heb mijn post-hbo opleiding als wandelcoach gevolgd bij het Het Coach Bureau. Daarnaast ben ik geregistreerd als cognitief therapeutisch werker bij de vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieen (VGCT.nl) en als praktijkondersteuner GGZ bij de landelijke vereniging van POH-GGZ (POH-GGZ.nl).

logo-wandelcoach-opleiding-vierkant-transparant.png.webp
IMG_3814.JPG
 • Wordt een wandelcoachtraject vergoed?
  De zorgverzekeraar vergoed momenteel nog niet de kosten voor een coachingstraject. Soms zijn er mogelijkheden via je werkgever om een traject vergoed te krijgen, informeer hierover bij je werkgever of arbo-dienst, preventie van burn-out.
 • Is het zweverig?
  Daar kan ik direct op antwoorden, zweverig is het niet. Mijn wandelcoaching is praktisch ingesteld. Ik werk vanuit de positieve- en oplossingsgerichte psychologie.
 • Gaat een wandeling altijd door?
  In principe gaat de wandeling altijd door. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan ontvang ik graag 24 uur van te voren een berichtje via mail of app. Bij een afgekondigd weeralarm zal een wandeling ook niet doorgaan en zullen we op korte termijn een nieuwe wandeling inplannen.
 • Heb ik een goede conditie nodig voor de wandeling?
  Wandelen doen we in een voor jou passend tempo. Af en toe zullen we stilstaan voor het doen van een oefening. Het is belangrijk dat je een wandeling van ongeveer 70 minuten kunt volhouden. Mocht je hier nog verder vragen over hebben neem dan contact met mij op.
 • Waar wordt er gewandeld?
  In principe wandel ik binnen de grenzen van de noordoostpolder. De lokatie kunnen we in overleg afspreken. Een wandellocatie buiten de noordoostpolder kan in overleg.
 • Ik heb een vraag die er niet bij staat.
  Neem via de mail of app contact met mij op en ik zal binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.
bottom of page