top of page

Over mij

Gertina Blankestijn

Wandelen, ik? Nee, dat zag je mij tot een paar jaar geleden niet doen. Ik sportte liever en dan vooral intensieve (buiten) sporten. Een blessure aan mijn knie en veranderde omstandigheden maakten dat ik het rustiger aan moest en ging doen. Ik wilde nog steeds graag naar buiten, nou ja, dan maar wandelen was het idee. 

Ik heb de kracht van wandelen onderschat, het voelde eigenlijk wel fijn om het rustiger aan te doen, het "moeten" los te laten en eenmaal thuis nog steeds energie over te hebben. Ik ben mij verder gaan verdiepen in het wandelen, heb een Post-HBO wandelcoachopleiding gevolgd, en zo ontstond het idee om de kennis die ik heb opgedaan in mijn werk te combineren met het buiten wandelen en dit vorm te geven in mijn eigen praktijk.

POH-GGZ 

Ik ben ruim 15 jaar werkzaam in de psychische hulpverlening waarvan de laatste 10 jaar in een huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner GGZ. Ik heb gedurende mijn werk veel ervaring opgedaan met stress- en burn-out gerelateerde klachten.

 

POH-Leefstijl

Sinds juli 2022 ben ik via Eerstelijns Samenwerking Veenendaal gedetacheerd in een huisartsenpraktijk binnen Veenendaal. Daar zijn wij een pilot gestart voor de functie van leefstijlcoach binnen de huisartspraktijk. Ik houd mij bezig met preventie, monitoring en leefstijlbegeleiding van patiënten binnen de praktijk. 

 

Daarnaast ben ik een "spin in het web" als het gaat om leefstijl en preventie in de eerstelijnszorg en in de verbinding zoeken tussen het medische en sociale domein. De pilot onderzoekt of, en wat de meerwaarde kan zijn van een leefstijlcoach binnen de huisartsenpraktijk en hoe een verbeterde samenwerking tussen het medische en sociale domein eruit kan zien.

  • LinkedIn
6C5C2019-F079-4D8C-A883-3ACB2D13D136.jpeg
bottom of page